FLIP-FLOP INTERACTIVE
Produktionsbolag - Film, Podcast, Webb | Stockholm
MediteraMeraLogo1400.png

Breathe In Meditera Mera: Flip-Flop Interactive, produktionsbolag - Film, podcast | Stockholm

Breathe In Meditera Mera: Flip-Flop Interactive, produktionsbolag - Film, podcast | Stockholm

Breathe in
Meditera mera

Meditera mera är Sveriges första interaktiva meditationspodd. Podden görs av Axel Wennhall som ställer frågorna och Gustav Nord som producerar. Tillsammans med våra spännande gäster ska vi försöka besvara tre frågor. Vad är meditation? Varför är det bra att meditera? Men viktigast av allt, hur gör man?

Kund: Breathe in

www.breathein.se

Therese Elgquist är matkreatör och konceptutvecklare med fokus på växtbaserad mat och hållbarhet. Hon har gett ut kokböckerna The New Green Salad och The New Green Protein. Thess ligger även bakom “Hållklarhetspodden” och är passionerad över mindful eating. Thess berättar om att mindful eating handlar om att äta med närvaro och att vara medveten om var vi har vår uppmärksamhet när vi äter men även var maten kommer ifrån. Vi pratar om hur meditation hjälper oss att inse att våra problem väldigt sällan är verkliga och att meditation kan vara som en liten semester i vardagen. Thess avslutar vårt samtal med att guida en meditation på mindful eating som du kan göra när du äter. Smaklig måltid!

 

Albin Hagberg Medin är grundare av Modernmindfulness.se och har hållit kurser, föreläsningar, skapat en onlinekurs och appen Mindfulnessresan. 2016 började Albin en fredsvandring till fots från Varberg hela vägen ner till Serbien och nu planerar han för nästa fredsvandring i Sydkorea. Vi pratar om att Albin slutade som lovande kärnfysiker efter testat meditation för första gången på ett 10-dagars Vipassana-retreat och istället började läsa psykologi. Albin berättar om hur ett par märkliga händelser fick honom att inse att han skulle vandra för världsfred och hans 12 månader långa vandring genom Europa. Albin avslutar vårt samtal med att guida en meditation för fred.

 

Malin Berghagen är skådespelerska och författare som hittade sitt tempel för inre frid genom yoga för ca 20 år sedan. Malin har släppt ett flertal böcker, bland annat “Yoga: passion och närvaro i livet” och hennes senaste bok “Livslust och hälsa enligt Malin”. Vi pratar om vilken betydelse meditation har haft i våra liv och att det har hjälpt oss att inse vad som faktiskt betyder mest i livet. Malin ger rådet att om du gör något ”med känsla” så kommer du till närvaro. Malin avslutar vårt samtal med att guida en meditation med känsla, utan värdering och med tacksamhet.

 

Dr. A.T Ariyaratne, also known as the Gandhi of Sri Lanka, founded Sarvodaya the largest non-government movement in the country back in 1958. During 60 years, Sarvodaya has been active in over 18,000 villages in Sri Lanka and Dr. A.T Ariyaratne has led tens of thousands of "family gatherings" and meditations with millions of people throughout Sri Lanka and other parts of the world. He has received several international awards such as The Gandhi Peace Prize and sharing other international honors with other peace makers such as Nelson Mandela and Dalai Lama and he has also been nominated for the Nobel Peace Prize.

 

Johanna Wickström är certifierad yogalärare och håller klasser runt om i Stockholm. Under fyra månader i Sydamerika 2018 skrev hon boken: Yinyoga – Mindre stress och en friskare kropp, som precis lanserats. Vi pratar om hur yinyoga och meditation hänger ihop. Vi kommer fram till att de fyra attityderna; nyfikenhet, vänlighet, acceptans och sinnesjämvikt är lika användbara i yinyogan som i meditation. Johanna berättar att yinyoga kommer från den kinesiska medicinen som ser att kropp, känsla och tankar hänger ihop och att vi kan påverka våra tankar och känslor genom kroppen.

 

Lasse Lychnell är doktor i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Lasse är också mindfulnessinstruktör och har nyligen grundat företaget Being i Business. Han brinner för att integrera insikter från meditation in i arbetslivet. Vi pratar om hans forskning och om att han intresserar sig för hur effekterna av mindfulness kommer till uttryck i våra arbetsliv. Lasse förklarar vad ett meditativt förhållningssätt är och ger ett konkret exempel när vi får ett jobbigt email. Vi pratar om skillnaden mellan själslig och instrumentell intention. Lasse avslutar vårt samtal med att guida en andningsmeditation med fokus på att släppa taget.

 

Anna Wikfalk driver yogastudion Bara Yoga i Aspudden med sin man Martin och är certifierad mindfulnessinstruktör. Hon ligger bakom den populära Mindfulnessappen och har skrivit boken Mindful Eating. Anna berättar om hur hon kom i kontakt med mindfulness för 20 år sedan och ger sin definition av mindfulness där fokus ligger på att ha intention att inte värdera eller döma det vi upplever. Vi pratar om vanliga missuppfattningar som att mindfulness skulle vara avslappning och om paradoxen att ju mer tid du övar, desto mer tid får du. Anna avslutar vårt samtal med att guida en varm meditation med fokus på andetaget och kroppen.

 

Josefine Bengtsson är grundare av Yogiakademin där hon leder retreats i Indien, Bretagne och i Stockholms skärgård. Hon ligger även bakom den populära bloggen Josefines yoga. Vi pratar om att meditation handlar om att gå från huvudet ner i kroppen och att det egentligen inte finns någon skillnad mellan meditation och yoga. Hon berättar om sina upplevelser från när hon har varit på Vipassana-retreats och berättar om OSHO-meditation, vad det är och hur det hjälper henne att komma i kontakt med delar av sig själv som hon annars inte kommer åt. Vi pratar om hur meditation har hjälpt henne att vara närvarande med sig själv och med andra. Om hur hon anpassar sina meditationer och sin yogapraktik till utifrån hur hon mår varje dag.

 

Bengt Renander arbetar som coach och har hjälpt hundratals grupper och individer genom medvetenhet och närvaro och han driver även Närvaropodden. Vi pratar om hur kan kom i kontakt med meditation via Psykosyntesen och 12-stegsprogrammet. Bengt berättar om egot och sin karta med de fyra delpersonligheterna presteraren, smärtkroppen, försvaren och dansaren. Och om självet, den vi sant är när vi är helt och hållet närvarande och den plats där vi kan bevittna egot lite utifrån. Vi pratar om att meditation är närvaroträning, där vi gör mentala curls och tar oss från tankevärlden till upplevelsevärlden. Och att även om du inte tror att övningen ger något så gör den det om du fortsätter att meditera.

 

Josefin Dahlberg arbetar som influencer och är medgrundare till Breathe In. Hon har podden Josefin & Vanja och har skrivit två böcker - Livsstilsbibeln och Idag är jag fri som handlar om hennes nykterhet. Vi pratar om hur hon inte kunde sitta still mer än ett par sekunder första gången hon testade att meditera men att när hon testade en kroppscanning började bitarna falla på plats. Josefin berättar om att hon sen började experimentera med massa olika meditationer så som shaking, mantrameditation och meditation i rörelse som hon fortfarande gör idag. Hur viktigt meditation och rutiner är för hennes välbefinnande.

 

I det här introavsnittet ger Axel Wennhall sina svar på frågorna vad är meditation, varför är det bra att meditera, samt hur gör man? Så om du aldrig har mediterat är det här ett perfekt avsnitt för dig, du kan se det som en crash course i meditation. Och om du är van att meditera så är det här faktiskt också ett perfekt avsnitt för dig, som en påminnelse och introduktion till den här podden. Axel avslutar med att guida en bra introduktionsmeditation.