FLIP-FLOP INTERACTIVE
Produktionsbolag - Film, Podcast, Webb | Stockholm
MediteraMeraLogo1400.png

Breathe In Meditera Mera: Flip-Flop Interactive, produktionsbolag - Film, podcast | Stockholm

Breathe In Meditera Mera: Flip-Flop Interactive, produktionsbolag - Film, podcast | Stockholm

Breathe in
Meditera mera

Meditera mera är Sveriges första interaktiva meditationspodd. Podden görs av Axel Wennhall som ställer frågorna och Gustav Nord som producerar. Tillsammans med våra spännande gäster ska vi försöka besvara tre frågor. Vad är meditation? Varför är det bra att meditera? Men viktigast av allt, hur gör man?

Kund: Breathe in

www.breathein.se

Meditera Mera - Axel Wennhall

I det här introavsnittet ger Axel Wennhall sina svar på frågorna vad är meditation, varför är det bra att meditera, samt hur gör man? Så om du aldrig har mediterat är det här ett perfekt avsnitt för dig, du kan se det som en crash course i meditation. Och om du är van att meditera så är det här faktiskt också ett perfekt avsnitt för dig, som en påminnelse och introduktion till den här podden. Axel avslutar med att guida en bra introduktionsmeditation.

 
Meditera Mera - Josefin Dahlberg om meditation

Josefin Dahlberg arbetar som influencer och är medgrundare till Breathe In. Hon har podden Josefin & Vanja och har skrivit två böcker - Livsstilsbibeln och Idag är jag fri som handlar om hennes nykterhet. Vi pratar om hur hon inte kunde sitta still mer än ett par sekunder första gången hon testade att meditera men att när hon testade en kroppscanning började bitarna falla på plats. Josefin berättar om att hon sen började experimentera med massa olika meditationer så som shaking, mantrameditation och meditation i rörelse som hon fortfarande gör idag. Hur viktigt meditation och rutiner är för hennes välbefinnande.

 
Meditera Mera - Bengt Renander om meditation och närvaro

Bengt Renander arbetar som coach och har hjälpt hundratals grupper och individer genom medvetenhet och närvaro och han driver även Närvaropodden. Vi pratar om hur kan kom i kontakt med meditation via Psykosyntesen och 12-stegsprogrammet. Bengt berättar om egot och sin karta med de fyra delpersonligheterna presteraren, smärtkroppen, försvaren och dansaren. Och om självet, den vi sant är när vi är helt och hållet närvarande och den plats där vi kan bevittna egot lite utifrån. Vi pratar om att meditation är närvaroträning, där vi gör mentala curls och tar oss från tankevärlden till upplevelsevärlden. Och att även om du inte tror att övningen ger något så gör den det om du fortsätter att meditera.